Blow me like the wind

Sitter inspärrad bland högar av arbete. Skärmen lyser som mitt enda hopp i detta förlegade fängelse av papper. Mår inte träden bra där de står? Lyssnar i alla fall till Turbonegro och de intressanta raderna: "If you gave me a tenner would you raise my antenna. But if I gave you a dime would you blow my paradigm. If I gave you my candle, would it be to hard to handle. If I ran for election, would you support my erection."

Vad hände egentligen med det subtextuella? "Trying to make som girl" och så vidare... Men visst är Turbonegro bra, det känns som om satan själv är inburad i högtalarna - det river av liv av den dödförklarade rocken!

Såg att DN hakade på den dissning av bling jag gjorde när jag utropade: "Hiphopen är död" i ett inlägg. Men att Emil Arvidsson verkar se mer till andra delar av det glimmande än att det är grymt smaklöst som utsmyckning. Det verkligt smaklösa är att diamanterna plockas av barn i Afrika. Diamanterna används sedan som bränsle till inbördeskrig som tar många liv. I Sierra Leone höggs barns armar av  under kriget, armar som kanske plockat upp diamanter ur gruvorna som sänts över till USA och Europa till försäljning. Hiphoparnas, liksom Östermalmskärringars och andras, bling har alltså finansierat krig och många människors död. Vidrigt.

Låt ögonen blänka istället. Bling be gone.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback